На Донеччині викрили наркомафію, яка діяла у шести областях

Фото

Правоохоронці Донеччині викрили групу наркодилерів, яка діяла на території кількох областей. 

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Співробітники прокуратури Донецької області спільно з оперативниками Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрили та задокументовали факт збуту членами наркомафії майже 300 тонн насіння маку, придатного для виготовлення 4,5 тонни опію ацетильованого. На «чорному ринку» вартість такого наркотику становить понад 360 млн грн", - йдеться у повідомленні.

На Донеччині викрили наркомафію, яка діяла у шести областях / Фото: gp.gov.ua

Наразі встановлено, що група наркодилерів налагодила постачання маку снодійного під виглядом маку для кондитерських виробів та збувала його на території 6 областей. Зловимсники діяли під "прикриттям" працівників кримінального блоку поліції.

На думку слідства, викрита маріупольська злочинна група є частиною більш потужної групи, яка діє на території Донецької, Запорізької, Львівської, Рівненської, Сумської та Черкаської областей. 

Читайте також: У Києві судитимуть банду, яка збувала наркотики через "закладки"

Правоохоронці провели понад 70 санкціонованих обшуків, під час яких вилучили понад 75 тонн насіння опійного маку з домішками макової соломки, кошти у сумі 4 млн 844 тис. гривень, майже 99 тис. доларів США, 475 євро, зброю та набої, автомобілі еліт-класу, на яких пересувались наркоділки, оргтехніку, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи. Крім того, пакет із маковою соломкою знайдено в одного з викритих у злочинній діяльності співробітників поліції.

Поліція затримала п'ятьох основних фігурантів. Затриманим цивільним наркоділкам оголошено підозру за ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення і збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).