Херсонську прокуратуру закидали димовими шашками

Приміщення прокуратури Херсонської області закидали димовими шашками на підтримку постраждалої працівниці мерії Херсону Катерини Гандзюк.

Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

"Димовими шашками закидано приміщення прокуратури Херсонської області. На знак "підтримки" постраждалої активістки Катерини Гандзюк. Що хотіли? Побачити на робочому місці прокурора, який наглядає за розслідуванням нападу на Гандзюк", - написала вона.

Сарган зауважила, що прокурор не сидить "в теплому кабінеті, а працює спільно зі слідчою групою".

"Вже складено фоторобот, розіслані орієнтування, розглядаються усі можливі версії нападу. Нагадаю, що в слідчу групу входять представники поліції, прокуратури та служби безпеки області", - зазначила прес-секретар.

Читайте також: Слідство розглядає кілька версій нападу на херсонську активістку

Як вона відмітила, на місці з активістами поспілкувався прокурор області Тригубенко і виклав хід розслідування.

"І ще - у справі Гандзюк НЕМАЄ прокурора Є.Красножона, ім'я якого згадується усіма і безпідставно у даному випадку. Звертаючись до активістів, просимо не заважати працювати низовим працівникам", - резюмувала Сарган.

Як повідомлялося, у Херсоні невідомий облив кислотою обличчя працівниці міської ради, відомої громадської активістки Катерини Гандзюк. Поліцейські виклали на сайті відео зловмисника. Встановлено, що приблизно о 08:30 жінка вийшла з під'їзду. З кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, який тримав в руках ємність з рідиною. Невідомий вилив рідину, попередньо кислоту, в обличчя жінки, після чого втік. Потерпілу з опіками доставили в лікарню.

Читайте також: Активістку у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою - адвокат

Попередню правову кваліфікацію "Хуліганство" пізніше змінили на ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України "Умисне тяжке тілесне ушкодження".

Катерина Гандзюк відома своєю активною громадською та проукраїнською позицією. Вона викривала організаторів проросійських мітингів та правоохоронців, які їх покривають.

Перше фото: Павло Подобєд, ФБ