Львів'янам роз'яснювали, як у пошуках роботи не потрапити до торгівців людьми

У Львові відбулась інформаційна акція “Лабіринт можливостей”, покликана протидіяти торгівлі людьми.

Про це повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

"Щоб не стати жертвою торгівлі людьми важливо перевіряти організацію, яка пропонує роботу, інформація про неї міститься у реєстрі Міністерства соцполітики і є у вільному доступі на сайті. Аби захистити себе, важливо підписувати контракт, у якому буде повна інформація про умови роботи, соціальне, медичне страхування, умови репатріації мігранта. Потрібно уникати абстрактних формулювань в контракті. Ніколи не віддавати оригінал паспорта роботодавцю," - наголосила оперуповноважений управління боротьби із злочинами, пов'язаними із торгівлею людьми, Вікторія Тимчишин.

Також вона звернула увагу на те, що при пошуку роботи за кордоном важливо не підписувати документи незрозумілою мовою, а також уникати оголошень на інформаційних дошках.

У межах заходу кожен охочий зміг пройти імпровізованим лабіринтом і відповісти на запитання щодо працевлаштування за кордоном. Під час виходу із лабіринту кожен учасник дізнається, чи достатньою інформацією він володіє про подорожі і роботу за кордоном.

Директор департаменту соціального захисту населення Наталія Кузяк зазначила як позитив, що "Україна за результатами щорічного звіту держдепартаменту США займає сьогодні другу групу серед країн, які докладають максимальних зусиль для того, щоб на місцевому рівні вживати заходи боротьби із торгівлею людьми".

За її словами, на Львівщині 26 місцевих мешканців отримали статус постраждалих від торгівлі людьми. "Ці особи мають першочергове право на надання психологічної, соціальної, медичної допомоги, на отримання одноразової грошової допомоги і за бажанням можуть перебувати на обліку у центрі соціальних служб", – зазначила Кузяк.

Читайте також: У Києві проходить акція "ПротиДій торгівлі людьми"

Акція триватиме у парку “На валах” впродовж дня, а протягом тижня поблизу прикордонних пунктів пропуску волонтери роздаватимуть буклети, у яких зазначено, куди звертатись,  потрапивши у тенета торгівців людьми.

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми.