Мер Маріуполя поскаржився послу Британії на логістичну безвихідь

Мер Маріуполя Вадим Бойченко обговорив з послом Великої Британії Джудіт Гоф проблеми приморського міста, зокрема труднощі транспортного сполучення.

Про це повідомили в четвер в Маріупольській міській раді.

«Сьогодні Маріуполь відвідала Надзвичайний і Повноважний посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф. У ході візиту посол зустрілася з мером Вадимом Бойченком. Сторони обговорили проблемні питання, які сьогодні стоять перед Маріуполем», - сказано в повідомленні.

Бойченко розповів про той шлях, який виконав Маріуполь за останні два роки. Кажучи про проблеми, він підкреслив, що Маріуполь все ще перебуває у логістичній безвиході, і подібне становище істотно позначається на туристичній привабливості міста і створює серйозні незручності для жителів.

«Потяг Маріуполь – Київ йде 18 годин. Мало того, квиток практично неможливо купити. І це наше єдине залізничне сполучення. З трасою ситуація не краща. Ділянка дорогі Запоріжжя – Маріуполь знаходиться в жалюгідному стані. Аеропорт з 2014 року не працює. Зараз ще виникають проблеми з морським шляхом. У цьому питанні ми розраховуємо на сприяння міжнародного співтовариства», - пояснив Бойченко.

Читайте також: У Маріуполі учасники АТО й ОСС зможуть вивчитись за кошти облбюджету

Зі своєї сторони Гоф зазначила, що постарається надати необхідну підтримку для пошуку вирішень проблем, з якими сьогодні стикається Маріуполь. На її думку, необхідно докласти всіх зусиль, щоб місто продовжувало шлях стійкого розвитку.