Полтавська міськрада виділила гроші на безкоштовне перевезення пільговиків

Полтавська місьрада прийняла рішення про виділення коштів на компенсацію автоперевізникам безкоштовного проїзду учасників АТО, ветеранів афганської війни і ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

За це рішення проголосували 24 з 25 присутніх на сьогоднійшій сесії міськради депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З першого серпня всі перевізники представників всіх озвучених пільгових категорій (учасники АТО, афганці, чорнобильці - ред.) возять безкоштовно", - сформулював винесену на голосування пропозицію міський голова Олександр Мамай.

Точна сума, яку доведеться виділити з міського бюджету, наразі не розрахована. За словами Мамая, на підтримку електротранспорту місто витрачає цього року 60 млн грн, приблизно на такі ж кошти варто розраховувати і у даному випадку. Поки що вирішено виділити 20 млн грн, але остаточні цифри ще обраховуватимуть.

Читайте також: Отримувачам субсидій нагадали про винагороду за зекономлену електроенергію

Питання було розглянуто за ініціативою фракції ВО «Свобода». Її очільник Юліан Матвійчук також запропонував у разі відмов пільговикам у проїзді в маршрутках викликати перевізників на сесію міськради і ставити питання про можливість їх подальшої роботи в місті. Мамай натомість запропонував недобросовісних перевізників "викидати з рішення" про компенсацію на щомісячних засіданнях виконкому міськради.