У Харкові відсторонили від служби поліцейських за знущання над чоловіком

Поліцейських, які знущалися над громадянином на станції Харків-Пасажирський, відсторонено від несення служби.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у відділі комунікацій ГУ Нацполіціі в Харківській області.

"За наказом начальника ГУ НП в Харківській області генерала Олега Беха поліцейських, які знущалися над громадянином, відсторонено від несення служби", - зазначили у відділі.

Також у відділі розповіли, що призначено службове розслідування за фактом порушення принципів діяльності поліції.

Читайте також: У Харкові померла дитина, яка впала у багаття під час святкування Купала

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня в соціальних мережах поширене відео, де харківські поліцейські застосували неправомірні заходи фізичного впливу до невідомого громадянина.

Під час попередньої перевірки встановлено, що подія сталася 7 липня в приміщенні відділення поліції на станції Харків-Пасажирський Холодногірського відділу поліції. Також встановлено особи поліцейських: це старший сержант і капрал сектору патрульної поліції. У них вилучено поліцейські посвідчення, жетони і табельну вогнепальну зброю. До дисциплінарної відповідальності буде притягнуто і їх безпосереднього керівника.

Слідчі прокуратури Харківської області розслідують те, що трапилося за ч. 2 ст. 365 КК України - з санкцією позбавлення волі на термін від 3 до 8 років і позбавлення права займати відповідні посади строком на 3 роки.

Встановлюються обставини події, а також особу потерпілого і особу блогера, який виставив в мережу відео побиття громадянина в відділенні поліції.