Зливи у Чернігові: рятувальники відкачують воду з міської лікарні

У Чернігові підрозділами ДСНС проводяться роботи з відкачування води з міської лікарні, технологічних комунікацій на території стадіону ім. Юрія Гагаріна та приватних домогосподарств.

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Чернігівській області.

«Станом на 13.00 підрозділами ДСНС проводяться роботи з відкачування води з підвального приміщення Чернігівської міської лікарні №1, технологічних комунікацій на території стадіону ім. Юрія Гагаріна та приватних домогосподарств по вул. Лисенка, 8 та 16», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня у м. Чернігові через інтенсивні опади сталося підтоплення 110 домогосподарств та об'єктів різних форм власності на 40 вулицях міста. Аномальна злива пошкодила кілька житлових будинків та десятки автомобілів на автостоянці, зруйнувала міський пляж «Золотий берег», підмила історичну зону стародавнього Чернігова, залила бібліотечний фонд обласної бібліотеки, зруйнувала дорожнє покриття на окремих ділянках, завдала іншого лиха. У місті випала понад місячна норма опадів - 72 мм.

У період з 30 червня по 2 липня для проведення робіт з відкачування води та евакуації населення з підтоплених територій підрозділи У ДСНС в області залучалися 75 разів.

Загалом було залучено 20 одиниць техніки, 14 мотопомп та 76 чоловік особового складу. Відкачано близько 10211 кубометрів води, евакуйовані з підтоплених територій 16 осіб, з яких троє передані медичним працівникам.

Читайте також: Аномальна злива підмила історичну зону стародавнього Чернігова

З метою надання допомоги населенню, яке зазнало лиха, 1 липня обласним У ДСНС розгорнуто пункт забезпечення життєдіяльності населення по вул. Декабристів біля будинку 5А та організовано його функціонування у цілодобовому режимі. По допомогу до рятувальників звернулися близько 30 осіб.