Москаль просить об'єднати всі справи про погроми ромських таборів

Очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль вважає, що всі справи про погроми ромських таборів мають бути об'єднані в одне провадження.

Про це йдеться на його офіційному сайті.

“Сьогодні ми спостерігаємо тенденцію до збільшення випадків проявів ксенофобії стосовно ромської меншини в Україні. Протягом останнього часу напади на ромів відбулися в Києві, Львові, Тернополі та Одесі. І це далеко не все, бо більшість фактів просто не фіксується правоохоронними органами. Закликаємо Головне слідче управління Національної поліції об'єднати всі справи в одне провадження, встановити винних і притягнути їх до кримінальної відповідальності", - зазначив Москаль.

На його думку, антиромські напади й погроми припиняться тільки тоді, коли на них буде адекватна реакція правоохоронної системи. 

Читайте також: В Ужгороді роми вийшли на протест через погром

Як повідомляв Укрінформ, в ніч з 23 на 24 червня у Львові група молодих людей віком від 16 до 20 років напала на ромський табір. Внаслідок таких дій 24-річний ром отримав численні ножові поранення, згодом він помер. Ще троє осіб, серед яких 10-річний хлопчик, 19-річний юнак та 30-річна жінка отримали тілесні ушкодження.