ОТГ за рік мають закрити всі "білі плями" на карті - Зубко

Децентралізація

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ планує до кінця року разом з облдержадміністраціями закрити «білу пляму» із 128 районів, в яких ще не створено жодної об'єднаної територіальної громади.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко у виступі під час публічної презентації звіту ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку) «Підтримка децентралізації в Україні», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогоднішній день в 23 областях 1207 громад мають перспективні плани, 743 з яких вже сьогодні існують, працюють і показують дуже непогані результати. Що важливо на цей рік для нас зробити - це закрити «білі плями» на карті України, на якій досі залишаються 128 районів, у яких немає жодної об'єднаної громади. Це, мабуть, один з найсерйозніших викликів», - сказав Зубко. 

Читайте також: Зубко хоче передати на місця формування всіх тарифів на ЖКП

Він додав, що для цього Мінрегіон разом з областями розробив перелік перспективних адміністративних центрів, навколо яких у майбутньому можуть бути створені об'єднані територіальні громади. 

Зубко нагадав, що вже ухвалено закон, який дозволив приєднання громад до міст обласного значення без проведення виборів. 

«І це є потужним імпульсом і мотивацією до об'єднання та створення великих спроможних громад», - переконаний віце-прем'єр.