У Житомирському перинатальному центрі відкрили сучасне пологове відділення

Фото

У Житомирському обласному перинатальному центрі відкрили сучасне пологове відділення, де відремонтували 6 пологових залів та створили ще один для передчасних пологів.

На оновлення відділення та придбання необхідного обладнання виділили майже 1 млн грн, а також залучалися кошти благодійників, повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

«Для впровадження сучасних технологій, підвищення комфорту та рівня медичних послуг у відділенні відремонтували 7 пологових залів, операційну, створили пологовий зал для проведення передчасних пологів. Крім того, встановлено обладнання, яке дозволяє відслідковувати стан плоду, розвиток пологової діяльності у жінок відразу у 6 пологових залах», - зазначено у повідомленні.

У Житомирському перинатальному центрі відкрили сучасне пологове відділення / Фото: oda.zt.gov.ua

За словами голови ОДА Ігоря Гундича, кожна третя дитина на Житомирщині народжується у перинатальному центрі. Виживаність дітей вагою 500 грамів – 1 кг становить 87%.

На впровадження у центрі інформаційної системи «Доктор Елекс» торік з обласного бюджету було виділено 1 млн 200 тис. грн.

Читайте також: У регіони доставлять ліки для онкохворих дітей та дорослих з ВІЛ

Із з 2004 року в обласному перинатальному центрі проведено 51691 пологів та народилося 52348 дітей. З загальної кількості народжених 225 – це діти масою 500-999 грамів, і 530 – масою 1000-1499 грамів.