Японська компанія презентувала проект об’їзного мосту через Південний Буг

Японська компанія JICA презентувала у Миколаєві проект будівництва мосту через Південний Буг.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА.

«8 червня представники компанії JICA (Японія) у Миколаєві презентували проект будівництва мосту через р. Південний Буг, акцентувавши увагу на основних його складових. Зокрема, міст у цементобетоні має прослужити щонайменше 100 років, розглядається можливість його будівництва зі шістьма смугами руху. Крім цього, компанія обдумала й облаштування придорожніх зон, врахувавши місцевість – торгівля локальними продуктами та зони відпочинку», - йдеться у повідомленні.

Заступник голови Миколаївської ОДА Олександр Кушнір зазначив, що даний проект є важливим для регіону в цілому.

«У Національній транспортній стратегії України на період до 2030 року об’їзний міст є одним із пріоритетних завдань. Наша спільна мета – знизити вантажопотік та створити зручні умови для жителів регіону та компаній, які тут здійснюють свою діяльність», - сказав Кушнір.

Читайте також: У Миколаєві подорожчав проїзд в електротранспорті

Фахівці JICA проведуть дослідження щодо оновлення техніко-економічного обгрунтування проекту будівництва мосту. Адже минуло багато часу відтоді, як воно було зроблене.

Японська сторона також звернулася до ОДА з проханням долучити до цієї роботи спеціалістів у питаннях дорожньої галузі, мостових переходів, річкового сполучення та екології, аби разом працювати над проектом та мати підтримку від місцевої влади.

Облдержадміністрація, у свою чергу, запевнила, що готова надати усі необхідні матеріали та дозволи для проведення дослідження і всіляко сприятиме будівництву мосту.

Фото прес-служби Миколаївської ОДА