Прокуратура Донеччини вимагає від фермера повернути громаді 107 га земель

У Донецькій області прокуратура через суд вимагає від фермера повернути громаді 107 га земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 4,5 млн грн.

Про це у середу повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«На Донеччині прокуратура через суд вимагає повернути громаді 107 га земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 4,5 млн грн», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі уточнили, що під час вивчення стану додержання земельного законодавства було встановлено, що громадянином на підставі укладених із Зеленоярською сільською радою Нікольського району договорів отримано в оренду для ведення фермерського господарства земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею понад 107 га. Проте орендарем, у порушення Закону України «Про фермерське господарство», при отриманні у користування вказаних земельних ділянок не аргументовано необхідність одержання землі такої значної площі з урахуванням можливості її обробітку, не зазначено перспективи діяльності фермерського господарства, наявності в нього необхідної техніки, не надано відомості щодо наявності у членів фермерського господарства права на безоплатне одержання земельних ділянок у власність.

Читайте також: Херсонській морській академії повернули незаконно вилучені приміщення

З огляду на наведене, місцевою прокуратурою пред’явлено позов до Володарського районного суду Донецької області в інтересах держави про визнання недійсними спірних договорів оренди земельних ділянок, вартість яких становить понад 4,6 млн грн, та повернення їх Зеленоярській сільській раді.