Херсонській морській академії повернули незаконно вилучені приміщення

Херсонській морській академії повернули незаконно вилучені приміщення

Укрінформ
Господарський суд Херсонської області повернув Херсонській державній морській академїї незаконно вилучені у неї приватним інститутом приміщення.

Про це повідомила у середу прес-служба прокуратури Херсонської області.

"Прокуратурою Херсонської області вжито заходів представницького характеру шляхом вступу у розгляд господарським судом Херсонської області справи за позовом про повернення приватним закладом Херсонській державній морській академії спірних приміщень. Касаційна інстанція погодилась з доводами прокуратури та висновком судів попередніх інстанцій щодо наявності підстав для задоволення позовних вимог академії про витребування майна із чужого незаконного володіння шляхом зобов'язання інституту звільнити спірні приміщення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Херсонщині урочисто зустріли військову частину з зони ООС

Як зазначають у прокуратурі, у ході розгляду справи судами різних інстанцій встановлено, що спірні приміщення вибули з володіння Херсонської державної морської академії внаслідок їх самовільного зайняття приватним закладом "Морський інститут післядипломної освіти імені контр-адмірала Ф.Ф.Ушакова" і знаходяться у його незаконному володінні та використовуються ним без достатніх правових підстав. Зокрема, без договору оренди державного майна, який би підтверджував правомірність користування спірним майном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-