Херсонській морській академії повернули незаконно вилучені приміщення

Господарський суд Херсонської області повернув Херсонській державній морській академїї незаконно вилучені у неї приватним інститутом приміщення.

Про це повідомила у середу прес-служба прокуратури Херсонської області.

"Прокуратурою Херсонської області вжито заходів представницького характеру шляхом вступу у розгляд господарським судом Херсонської області справи за позовом про повернення приватним закладом Херсонській державній морській академії спірних приміщень. Касаційна інстанція погодилась з доводами прокуратури та висновком судів попередніх інстанцій щодо наявності підстав для задоволення позовних вимог академії про витребування майна із чужого незаконного володіння шляхом зобов'язання інституту звільнити спірні приміщення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Херсонщині урочисто зустріли військову частину з зони ООС

Як зазначають у прокуратурі, у ході розгляду справи судами різних інстанцій встановлено, що спірні приміщення вибули з володіння Херсонської державної морської академії внаслідок їх самовільного зайняття приватним закладом "Морський інститут післядипломної освіти імені контр-адмірала Ф.Ф.Ушакова" і знаходяться у його незаконному володінні та використовуються ним без достатніх правових підстав. Зокрема, без договору оренди державного майна, який би підтверджував правомірність користування спірним майном.