Браконьєрів оштрафували на 2,5 мільйона за незаконний вилов риби

У Донецькій області товариство «Технопарк-Донбас» сплатить за рішенням суду майже 2,5 млн грн шкоди за незаконний вилов разом з бичком інших видів риб, на які вони не мали дозволу.

Про це у середу повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«За втручання прокуратури товариство сплатить майже 2,5 млн грн шкоди, завданої незаконним виловом риби», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі уточнили, що Азовською морською екологічною інспекцією під час виконання контрольних функцій виявлено порушення порядку спеціального використання водних біоресурсів працівниками ТОВ «Технопарк-Донбас» під час промислового лову бичка, а саме вилов інших видів риб, не зазначених у дозвільних документах. Внаслідок цих протиправних дій завдано шкоду навколишньому природному середовищу у розмірі майже 2,5 млн грн.

Читайте також: Російські прикордонники заявляють, що затримали рибалок без документів

Прокуратура з метою захисту інтересів держави в особі Азовської морської екологічної інспекції та Ялтинської селищної ради Мангушського району Донецької області пред’явила позов до Господарського суду Донецької області про стягнення з ТОВ «Технопарк-Донбас» відшкодування. Судом прийнято рішення від про задоволення позовних вимог прокурора.