Екстрена медицина: у Черкасах - міжнародні змагання бригад "швидкої"

Фото

Черкащина стала тренінговим майданчиком для служб екстреної медичної допомоги. 30 травня на Соборній площі обласного міста стартували "Черкаські медичні ралі-2018".

Це – всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги з міжнародною участю, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

"У змаганнях беруть участь 40 команд із України та з-за кордону. Торік їх виграла саме команда з Черкащини, а тому й приймає цьогорічні ралі. Паралельно зі змаганнями в Будинку рад і Черкаській медичній академії розпочалася науково-практична конференція "Реалії сьогодення екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Україні. Дерматовенерологічна допомога в умовах надзвичайних ситуацій мирного та воєнного часу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: До вишів першочергово зарахують згодних "піднімати" освіту та медицину на селі

Як зазначає завідувач відділенням підготовки інструкторів ДЗ "Український науково-практичний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я України" Віталій Крилюк, змагання триватимуть три дні. Заплановано всього 14 завдань різної складності та ситуаційності згідно тої роботи, яку медики екстреної допомоги виконують у буденному житті -  врятувати життя при зупинці серця, утопленні, реанімаційна допомога новонародженому з терміном появи на світ у 32 тижні тощо.

У Черкасах стартували масштабні змагання "швидких" / Фото: Зозуля Юлій, Укрінформ

"Сюди приїхали одні з найкращих команд, які на термін чемпіонату зняли з чергувань. Проте їх підсилили іншими командами, які їх підстрахують. Такі змагання проводять щорічно для того, щоб бачити, як працює система екстреної медичної допомоги та для підняття бойового духу працівників "швидких". Також на науково-практичні медичні конференції до нас приїхали доповідачі з США, Канада, Ізраїлю", - каже Віталій Кирилюк.

За словами директора комунальної установи "Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради" Ігоря Фесуна, до завдань організатори підійшли з усією серйозністю. Зокрема, в завданні з імітацією ДТП із великою кількістю постраждалих над ними навіть працюватимуть професійні гримери.

"Черкаські медичні ралі-2018" триватимуть до 1 червня у різних локаціях міста.