Ігри та комфорт: школи стануть просторішими відповідно до нових ДБН

Українські школи стануть просторішими відповідно до нових Державних будівельних норм (ДБН) «Будинки і споруди. Заклади освіти».

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

“Якщо раніше при фронтальній формі навчання площа класу на 1 учня складала близько 2 кв. м, то за новими нормами - це 3 кв. м при змішаній формі. Це надасть можливість проводити різні групові, ігрові, індивідуальні заняття в класах поряд зі звичайними уроками зручно і комфортно”, - зазначив заступник міністра.

За його словами, згадані ДБН вже затверджені. Вони поширюються на проектування нових і реконструкцію існуючих будівель шкільних навчальних закладів.

Читайте також: В Україні обмежать щільність забудови міст багатоповерхівками

Завдяки змінам, зазначив Парцхаладзе, буде створено можливість проводити різні форми уроків: групові, ігрові та індивідуальні заняття у класах. “Шкільні парти, які стоять рядами одна за одною (фронтальна форма занять), змінюються на відкритий навчальний простір”, - зауважив він.

Такі зміни необхідні для організації освітнього процесу в рамках концепції Міністерства освіти та науки України «Нова українська школа». «Ми хочемо, щоб нові школи вже будувалися за новими принципами, які закладені в концепції НУШ, і враховували різноманітні варіанти організації навчального простору, мали мобільні робочі місця та, найголовніше, орієнтувалися на потреби кожної дитини, на її індивідуальність», - наголосив заступник міністра.

Оновлений ДБН поширюється на проектування нових і реконструкцію існуючих будинків шкільних навчальних закладів. Він вже затверджений і буде опублікований найближчим часом, поінформував заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України.