Харківський суд залишив у СІЗО всіх обвинувачених у теракті біля Палацу спорту

Райсуд Харкова продовжив строк тримання під вартою для всіх трьох обвинувачених у справі про теракт 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту, в результаті якого загинуло чотири людини й 11 було поранено.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Суд задовольнив клопотання прокурорів і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави на 60 діб (до 20 липня - ред.) для всіх трьох обвинувачених у теракті: Башликова, Дворнікова і Тетюцького. Водночас, захист клопотав про скасування для них запобіжного заходу взагалі, а потім - про його заміну", - зазначила Дубовик.

За її словами, на суді розглянуто клопотання обвинувачених та їх захисту про відведення суддям і секретареві суду.

Наступне засідання призначене на 30 травня, початок об 11:00.

За словами адвоката Дмитра Тихоненкова, Башликов вимагав відведення всієї колегії суддів через відсутність обіцяного медобстеження і просив скасувати арешт.

"Клопотання про відведення суддів через відсутність перекладу ухвал російською мовою і заміну тримання у СІЗО домашнім арештом подав Дворніков. А Тетюцький вимагав відведення секретаря суду, який не надав йому копії всіх ухвал суду, через що він не міг підготуватися до захисту, і також просив про скасування арешту. За всіма клопотаннями отримано відмову без розгляду", - додав Тихоненков.

Читайте також: Теракт біля Палацу спорту: в харківський суд тричі викликали "швидку"

За його словами, у зв'язку з відпустками суддів змінено графік засідань суду: після травневого відбудуться 4 засідання в липні й одне - у серпні.

Адвокат додав, що поки що розглянуто 8 із 16-ти томів справи.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2015 року в Харкові при вибуху під час жалобної ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні, на місці загинуло двоє людей, ще двоє померли у лікарні, було поранено 11 осіб. Через три дні за підозрою в теракті було затримано трьох харків'ян: Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, і за теракт вони мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув’язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.