У луцьких маршрутках дорожчає проїзд

Виконком Луцької міської ради 16 травня ухвалив рішення про подорожчання проїзду у міських  маршрутках. 

Дорослі тепер платитимуть не 4, а  5 гривень, діти до 18 років - 2 гривні у період навчання (з 1 вересня до  31 травня) і 3 гривні влітку, повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міськради.

"Вартість проїзду у маршрутних таксі міста Луцька зросте до 5 гривень. Для пасажирів віком від 6 до 18 років вартість проїзду складе 2 гривні за наявності учнівського (студентського) квитка. Тариф у розмірі 4 гривні пропонується скасувати з моменту набуття чинності цього рішення, тобто з моменту його публікації... Розрахунки тарифу були розглянуті та погоджені Територіальним відділенням Антимонопольного комітету України", - йдеться у повідомленні.

Напередодні влада провела зустріч з усіма  приватними перевізниками, на якій був підписаний  меморандум  про співпрацю. Ним зобов’язано обидві сторони  співпрацювати для вирішення питань забезпечення стабільних, безпечних і якісних перевезень.

"Питання не стільки у піднятті вартості проїзду, як у поведінці водіїв, адже 30% скарг саме на поведінку водіїв та стан самих автобусів, що експлуатуються вже багато років", - наголосив секретар міської ради Григорій Пустовіт.

Читайте також: Кличко пояснив, чому в Києві підняли плату за проїзд

Меморандумом передбачено щороку оновлювати  10%  рухомого складу з екологічними показниками не нижче Євро-3, щодня подавати на маршрути автобуси у належному санітарному стані, дотримуватися схем та графіків руху, проводити інструктаж з водіями щодо ввічливого спілкування з пасажирами, надавати розрахунки для перегляду рівня тарифів у випадку змін умов виробничої діяльності та реалізації послуг.

Проїзд у луцьких тролейбусах теж дорожчає на одну гривню і становитиме 3 гривні. При цьому технічний стан рухомого складу  підприємства електротранспорту  критичний, бо майже 70% тролейбусів мають вік понад 20 років. За останні десять років місто не придбало жодного нового. Хоча Луцьк випускає свої тролейбуси, за словами міських чиновників, вони не по кишені міському бюджету.