Виконавця пісні "Трус не играет в хоккей" Мулермана поховають у Харкові

2 травня в Нью-Йорку (США)  помер радянський співак, народний артист РРФСР, заслужений артист України Вадим Мулерман, відомий піснями "Лада", "Трус не играет в хоккей", "Гуцулочка". Його тіло планують кремувати і прах поховати у Харкові.

Про це повідомила колега Мулермана Ніна Бродська на своїй сторінці в Facebook.

"Щойно розмовляла зі Світланою, дружиною Вадима Мулермана. Світлана повідомила, що все сталося цієї ночі в госпіталі, де, на жаль, не могли з'ясувати причину хвороби, і вдалося дізнатися це за тиждень до того, як Вадим пішов з життя. Вадима Мулермана буде кремовано, прах буде перевезено в місто Харків, де він народився і жив", – написала Бродська.

За її словами, вона познайомилася з Мулерманом в 1967 році у вокально-інструментальному оркестрі "ВІА-66" під управлінням композитора Юрія Саульського.

"Там в оркестрі Вадик починав готуватися до участі у всеросійському конкурсі артистів естради. Багато порад йому довелося почути, радили різне, по-перше, змінити прізвище, а по-друге одягнути перуку. З другим він відразу погодився, а ось з першим пунктом не погоджувався ніяк! Хай про мене дізнаються і полюблять з цим, моїм єврейським прізвищем, говорив Вадим", - пише Бродська.

За її словами, отримавши одну з перших премій лауреата конкурсу, Вадим стає популярним: "Міста, концерти, зустрічі, гастролі і усюди нарозхват! Йому аплодували зали, на спільних концертах він співав поряд з Марком Бернесом, Майєю Крісталінською, Людмилою Гурченко".

"Спливали роки. Я зі своєю сім'єю виїхала до Америки, а через деякий час там же з'явився і Вадим. Ми спілкувалися і дружили. Але час летить непомітно... Ось і ще один друг і колега залишив цей світ", - пише Бродська.

Читайте також: У Москві померла зірка фільму "Любов і голуби"

Як повідомляв раніше Укрінформ, у 2008 році Вадим Мулерман повернувся із США до Харкова, де він народився у 1938 році і де свого часу навчався на вокальному відділенні Харківської консерваторії. Тут під патронатом губернатора Харківської області Арсена Авакова і за підтримки заснованого ним добродійного фонду "Ренессанс" Мулерман створив молодіжний театр-студію естрадної пісні, де на безкоштовній основі навчалися 30 вокалістів віком від 9 до 25-ти років. Досвідчені педагоги навчали їх співу, хореографії, акторській майстерності. Наприклад, вихованець театру-студії Іван Ганзера став переможцем популярного вокального телешоу "Голос країни" на каналі "1+1". Проте через деякий час у зв'язку з об'єктивними причинами театр опинився в складному матеріальному становищі, і Мулерман повернувся в США.

Фото: 24smi.org