На Луганщині зафіксували підвезення виборців до дільниць від імені двох партій - КВУ

На Луганщині в Лозно-Олександрівській об'єднаній громаді зафіксовано підвезення виборців на дільниці від імені партій «За життя» та Радикальної партії Олега Ляшка.

Про це повідомляє Комітет виборців України на своїй сторінці у Facebook

"Спостерігачі КВУ продовжують фіксувати порушення на перших місцевих виборах в об’єднаних громадах... На Луганщині в Лозно-Олександрівській об'єднаній громаді зафіксовано підвезення виборців на дільниці від імені партій «За життя» та Радикальної партії Олега Ляшка”, - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними КВУ на дільниці № 440094 в Лозно-Олександрівці не вистачає бланків протоколів про підрахунок голосів для отримання спостерігачами.

Спостерігачі КВУ також повідомили, що на Одещині (Окнянська ОТГ) члени виборчої комісії перервали процес голосування місцевих жителів, які голосують вдома, та відправилися на обідню перерву.

"Як пояснили члени комісії, на дільниці № 510581 вже проголосувало дві третини виборців, що голосують за місцем проживання, а тому було прийнято рішення продовжити процес голосування решти мешканців після обідньої перерви", - пояснюють спостерігачі.

Читайте також: Вибори в ОТГ: на Херсонщині вже проголосували майже чверть виборців

Зазначається, що частина суб'єктів виборчого процесу, які перебувають на дільниці, вимагає від ДВК продовження голосування для людей, що голосують за місцем перебування, а інша частина - проти. На даний момент комісія очікує роз'яснень від ТВК та куратора ЦВК щодо ситуації, яка склалася.

"Формально такі дії членів комісії є порушенням, оскільки за Законом "Про місцеві вибори" (п.1 ст.77) процес голосування має бути безперервним і не передбачає зупинок", - повідомляють у КВУ.

Спостерігачі КВУ також фіксують аномально високу явку на виборах старости в Нижньодуванській ОТГ Луганщини. Станом на 12 години там вже проголосувало понад 50% виборців - 317 із 616. Це при тому, що 90 виборців внесені в список для голосування за місцем знаходження.

Як повідомлялося, у неділю, 29 квітня, у 40 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) в 17 областях України проходять перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

До складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцеві ради (міських - 4, селищних - 16, сільських - 113).