Вибух газу у багатоповерхівці: суд відпустив екс-гендиректора "Дніпрогазу"

Прокуратура Дніпропетровської області оскаржує постанову суду першої інстанції, який звільнив від кримінальної відповідальності колишнього гендиректора ВАТ «Дніпрогаз» Ігоря Іванкова.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

«Прокуратура Дніпропетровської області оскаржує постанову суду першої інстанції, якою звільнено від кримінальної відповідальності колишнього генерального директора ВАТ «Дніпрогаз», обвинуваченого у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що призвело до вибуху газу у житловому будинку по вул. Мандриківській у місті Дніпрі у 2007 році (ч.2 ст.272 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що постановою Заводського районного суду м. Запоріжжя посадовця звільнено від кримінальної відповідальності за скоєння вказаного злочину у зв’язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності, а кримінальну справу - закрито.

Прокуратура не погодилась з таким рішенням суду та подала апеляцію, вимагаючи скасувати вказану постанову, а кримінальне провадження направити на новий судовий розгляд у суд першої інстанції.

Читайте також: У Дніпрі вшанували пам'ять жертв трагедії на Мандриківській

Як повідомлялося, 13 жовтня 2007 року через несправність газорозподільного пункту стався вибух у житловому будинку Дніпропетровська за адресою вул. Мандриківська, 127, в результаті загинули 23 людини, з них 9 дітей. Був повністю зруйнований третій під'їзд будинку, перекриття та 40 житлових квартир, без житла залишилось майже 400 мешканців.

Трьох працівників ВАТ «Дніпрогаз» 14 листопада 2013 року Заводським районним судом міста Запоріжжя визнано винними у вибуху газу в житловому будинку по вул. Мандриківській у Дніпропетровську, який забрав життя 23 мешканців. Суд виніс вирок про позбавлення волі колишньому першому заступнику генерального директора М. Сорокіну до 3 років 6 місяців позбавлення волі, головному інженеру С. Бачуріну до 3 років 6 місяців позбавлення волі, майстру М. Мурзіну - до 4 років 6 місяців обмеження волі.