No candidate for block: lastnews В Одесі затримали нелегала-ісламіста, що перебував у міждержавному розшуку

В Одесі затримали нелегала-ісламіста, що перебував у міждержавному розшуку

У рамках оперативно-профілактичної операції "Мігрант" одеські оперативники розшукали й затримали чоловіка, який є членом міжнародної ісламістської організації і перебував у міждержавному розшуку.

Про це повідомляє відділ коммунікацій ГУ Нацполіції в Одеській області.

"Співробітники Управління карного розшуку ГУ НП в Одеській області затримали чоловіка, що перебував у міждержавному розшуку і є членом міжнародної ісламістської організації, яка в країні-ініціаторі розшуку визнана терористичною", - зазначили в поліції.

33-річний громадянин сусідньої держави підозрюється правоохоронними органами, зокрема, в організації терористичної організації та участі в її діяльності, а також у розпалюванні ворожнечі та приниженні людської гідності. Чоловікові було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але він втік зі своєї країни і був оголошений у міждержавний розшук.

Встановлено, що територію України правопорушник перетнув нелегально у березні цього року. В Одесі мешкав у приватному орендованому будинку, де і був виявлений.

Читайте також: У Міграційній службі працювала схема легалізації іноземних терористів - СБУ

Нелегала затримано в порядку статей 208 і 582 КПК України і поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Наразі органами прокуратури вирішується питання щодо обрання відносно затриманого запобіжного заходу для подальшої екстрадиції до країни походження.