У Міграційній службі працювала схема легалізації іноземних терористів - СБУ

У Міграційній службі працювала схема легалізації іноземних терористів - СБУ

Укрінформ
Служба безпеки спільно з Генпокуратурою викрили у Державній міграційній службі схему з легалізації представників міжнародних терористичних угруповань. 

Про це сказав на прес-конференції заступник голови СБУ Віктор Кононенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наші закордонні колеги повідомили нам про спрямування до України представників міжнародних терористичних угруповань та використання нашої держави для легалізації цієї категорії злочинців у країнах Європи. Від іноземних партнерів ми отримали інформацію про затримання в країнах Європи п'ятьох осіб, причетних до діяльності міжнародних терористичних угруповань, у яких виявлено паспорти громадян України для виїзду за кордон з елементами підробки", - зазначив він.

Кононенко розповів, що у ході розслідування були виявлені бланки, які вважаються офіційно знищеними одним із регіональних органів ДМС. У подальшому було встановлено і лабораторію, де вони перероблялися.

Читайте також: СБУ накрила групу торговців зброєю - у Києві вилучили цілий арсенал

"Під час проведення санкціонованих обшуків у будівлях Державної міграційної служби було вилучено 101 бланк паспортів, які всупереч наказовим вимогам не були знищені, хоча мали такими бути", - зазначив він.

Загалом за місцем розташування так званої лабораторії було вилучено обладнання і знаряддя для підготовки посвідок на постійне та тимчасове проживання, дипломів про вищу освіту, довідок, дата-штампів, 5 кліше ДМС, 8 кліше міграційних органів РФ, 13 бланків дипломів іноземних вишів, 88 печаток вітчизняних вишів, 9 штампів ДПСУ.

Посадовець повідомив, що наразі тривають активні слідчі дії, встановлюються коло і ступінь вини співробітників ДМС, причетних до службового підроблення.

Крім цього, було припинено діяльність групи, яка займалася легалізацією іноземців, у тому числі встановлених членів терористичної організації ІДІЛ. Легалізація здійснювалася через виготовлення біометричних паспортів громадян України для виїзду за кордон на підставі підроблених внутрішніх паспортів. 

Для цього організатори налагодили скуповування в окупованому Криму паспортів громадян України, які потім підроблялися під конкретних замовників. На підставі підробленого документа виготовлявся справжній закордонний паспорт для виїзду за кордон, зазначив заступник голови СБУ.

Було встановлено чотирьох осіб, причетних для організації каналу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-