Рятувальники знайшли на пляжі німецьку авіабомбу часів Другої світової

Фото

На пляжі курортного містечка Степанівка Приазовського району Запорізької області виявили 55-кілограмову авіабомбу часів Другої світової війни.

Як повідомляє ГУ ДСНС України у Запорізькій області вибухонебезпечний предмет на морському узбережжі побачили місцеві жителі.

«12 квітня на березі моря в с. Степанівка Приазовського району місцевими мешканцями виявлено підозрілий предмет, схожий на вибухонебезпечний. Громадяни передали інформацію до Служби порятунку «101». Прибувши на місце події, спеціалісти ДСНС ідентифікували знахідку як авіабомбу SD-50 часів минулих війн», - йдеться у повідомленні.

Фугасні бомби SC-50 - бомби, вагою 55,5 кг. широко використовувалися німецькими ВПС під час Другої світової війни. В хвіст саме таких боєприпасів вмонтовували спецпристрої, що видавали при падінні гучний свист - для психологічного впливу на супротивника.

Читайте також: На Запоріжжі вміст фенолу у повітрі на третину перевищив норму

Як з’ясували рятувальники, вибухонебезпечний предмет знаходився в кручі поблизу моря, а з часом її підмило водою, тож авіаційна бомба викотилась на берег.

За даними ГУ ДСНС України у Запорізькій області, фахівці-піротехніки знешкодили бомбу в спеціально відведеному місці, з дотриманням техніки безпеки.

Фото: ГУ ДСНС України