Голову нещодавно створеної ОТГ на Луганщині впіймали на хабарі

На Луганщині поліцейські затримали голову об'єднаної територіальної громади на хабарі.

Про це з посиланням на Управління захисту економіки в Луганській області повідомила у Facebook начальник відділу комунікації поліції Луганської області Тетяна Погукай.

«Працівники Управління захисту економіки в Луганській області та військової прокуратури Луганського гарнізону викрили посадову особу у хабарництві. Голова об’єднаної територіальної громади вимагав від громадянина 55 тисяч гривень неправомірної вигоди. Зокрема, за проведення земельних робіт щодо демонтажу металевої труби, яка знаходиться на балансі вказаної громади», - написала Погукай.

Вона зазначила, що правоохоронці затримали посадову особу під час одержання частини визначеної ним суми – 15 тисяч гривень. На даний час фігуранту повідомлено про підозру.

Читайте також: Голова сільради намагався дати хабара військовому прокурору Одеського гарнізону

Кримінальне провадження відкрито за ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За традицією, в таких повідомленнях не називаються персоналії, однак кореспондентові Укрінформу вдалось дізнатись, що йдеться про голову Красноріченської ОТГ в Кремінському районі Луганської області. Людину було обрано на цю посаду 29 жовтня минулого року.

Джерело в одній з громадських організацій, що займаються в області адміністративною реформою, в розмові з кореспондентом висловила здивування, адже затриманий є доволі крупним бізнесменом, зокрема ще донедавна він був власником заводу, і навряд чи його можна було б зацікавити настільки мізерними сумами.