На Хмельниччині судитимуть злодіїв за отруєння людей

Фото

Хмельницькі детективи направили до суду справу щодо злочинної групи, яка труїла людей, щоб заволодіти їхнім майном.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"На Хмельниччині детективи у співпраці з працівниками карного розшуку завершили розслідування та направили до суду гучну справу по організованій злочинній групі, результатом діяльності якої стала смерть людини. Крім цього, фігурантів  кримінального провадження звинувачують у отруєнні людей по всій Україні з метою заволодіння їхнім майном", - зазначається у повідомленні. 

Як з'ясувалося під час розслідування, організатором злочинної групи була 23-річна жителька одного із сіл Миколаївської області. Спочатку дівчина втягнула у злочинну діяльність свого 30-річного товариша, уродженця Луганщини, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за пограбування та шахрайства. Спільники отруїли трьох дівчат з Донеччини, підсипавши їм у їжу небезпечний препарат, аби викрасти у них ювелірні прикраси і гроші. Тоді потерпілі кілька днів провели у реанімації.

Згодом зловмисниця долучила до групи ще одного знайомого – 31-річного жителя Запоріжжя. Разом вони винаймали в автопрокатах автомобілі і роз‘їжджали Україною, вишукуючи чергових жертв на курортах, базах відпочинку та розважальних закладах. 

У Хмельницькому, зловмисники не розрахували дозу смертельно небезпечного препарату, який додали у каву двом жінкам у нічному клубі. Одна з них померла від отруєння прямо на вулиці, а її подругу тоді ледве врятували лікарі. 

Читайте також: У Запоріжжі затримали групу автовикрадачів

Наразі злочинній групі інкримінують отруєння восьми потерпілих, одна з яких загинула.

Усім трьом фігурантам слідчі оголосили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (навмисне вбивство), ч. 2 ст. 15 - п.п. 1, 6, 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство), ч. 4 ст. 187 (розбійний напад), ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Кожна з санкцій цих статей передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на тривалий термін, аж до довічного ув‘язнення. Справу розглядатиме  Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області.

Фото: Прес-служба Нацполіції