На Херсонщині побудують спорткомплекс для підготовки олімпійців

На Херсонщині вже влітку має з’явитися сучасний спортивний комплекс для підготовки спортсменів-олімпійців та олімпійського резерву. 

Це передбачає підписаний сьогодні в Херсоні чотиристоронній Меморандум про співпрацю з будівництва та модернізації спортивної інфраструктури у форматі державно-приватного партнерства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відновлення спортивної інфраструктури – це першочергове завдання, яке стоїть перед Міністерством молоді і спорту, адже без відповідної спортивної бази не буде і спортивних результатів. Але бюджетних коштів на це не вистачить – мова йде про десятки мільярдів гривень. Тому ми вдячні нашим соціально відповідальним партнерам, які виявили зацікавлення цією справою”, - зазначив під час підписання Меморандуму міністр молоді і спорту Ігор Жданов.

Сторони підписання Меморандуму – Міністерство молоді та спорту в особі міністра Ігоря Жданова, Федерація легкої атлетики в особі її керівника Михайла Медведя, Херсонська ОДА в особі голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва та ТОВ «Прибрежний» в особі директора Ігоря Панфьорова.

Комплекс має з’явитися на базі спортивно-оздоровчого табору "Прибережний" у Лазурному Скадовського району. Зокрема, інвестори обіцяють у 2018 році ввести в експлуатацію кілька об’єктів, які відповідають усім європейським стандартам. Передусім, це спортивне ядро: легкоатлетична доріжка на 4 смуги та спринтерська доріжка на 6 смуг; 2 сектори ігрових багатофункціональних майданчиків для гри у баскетбол та волейбол, сектори для стрибків (у тому числі – і для потрійного), футбольне поле зі штучним покриттям, яке дозволить тренуватися за будь-якої погоди.

Ініціатором модернізації комплексу і головним інвестором став Механічний завод, який увійшов до складу засновників "Прибережного".

Читайте також: У Києві відбувся фінальний етап відбору на участь в "Іграх Нескорених"

Підписання Меморандуму відбулося в межах державної програми підтримки і розвитку фізкультури і спорту на період до 2020 року. 

Вартість проекту – 20 мільйонів гривень. Також планують залучити кошти інвесторів із Західної Європи та США, ведуться переговори.

Очікується, що перших спортсменів оновлена база зможе прийняти уже влітку.