Чотири дні без хліба: Гройсман пообіцяв розібратися з ситуацією на Одещині

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв розібратися з ситуацією в Одеській області, де мешканці двох сіл у Тарутинському районі вже чотири доби сидять без хліба, оскільки до них немає проїзду.

Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я якраз розмовляв з керівником Державної служби з надзвичайних ситуацій, я зараз йому доручив, щоб він розібрався з блокуванням дороги і вжив заходів щодо розчищення цієї дороги і відкриття можливості доставки. І зараз у мене буде зв'язок з головою Одеської ОДА. Я йому розкажу, що таке чотири дні без можливості купити хліб людям. Тому доручення я вже дав, і зараз вони почнуть цим питанням займатися", - сказав Гройсман.

Читайте також: "Правка Лозового": комітет ВР має оцінити новий законопроект - Гройсман

Щодо можливості цього року почати реконструкцію і капітальний ремонт цієї дороги Прем'єр-міністр зазначив, що "якщо тендер проведений, дорога буде робитись" за умови, якщо вона включена в план. "А я так розумію, що включена", - додав Гройсман.

Він також поінформував щодо проекту добудови дороги Одеса - Рені.

"Ми теж його (шлях - ред.) включили в план і вже погодили - добудова Одеса - Рені в рамках митного експерименту, від якого кошти надійдуть до Одеської області. Тобто ця дорога теж стоїть у плані, і я думаю, що є високі шанси в цьому році завершити її будівництво", - підкреслив Прем'єр-міністр.