Буковина отримала 9 тисяч доз вакцини КПК

До Чернівецької області надійшло 9 тис. доз вакцини від кору, паротиту, краснухи (КПК) у рамках централізованої поставки.

Про це повідомляє прес-служба Чернрівецької обласної держадміністрації.

"За інформацією заступника директора Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Юрія Лесюка, до Буковини у рамках централізованої поставки надійшло 9 тисяч доз імунобіологічного препарату для профілактики кору, паротиту та краснухи", - йдеться у повідомленні.

Наразі здійснений розподіл даної вакцини. Триває її доставка на адміністративні території області, зазначили в ОДА.

Крім того інформують, що раніше Чернівецька область отримала 4,5 тис. доз вакцини КПК шляхом перерозподілу імунобіологічного препарату з п’яти інших областей – Вінницької, Харківської, Херсонської, Черкаської, Чернігівської.

Загалом, як інформує Міністерство охорони здоров’я, у 2018 році в Україну передбачається поставка 2 мільйонів доз вакцини КПК. Наступна партія імунобіологічного препарату очікується вже в кінці березня, опісля – у травні, а також другому півріччі поточного року.

Читайте також: Розенко сказав, коли вакцина від кору “піде” у регіони

Як повідомляв Укрінформ, на Буковині триває спалах кору: за попередній тиждень захворіло 44 особи, з них 23 дитини. Всього у 2018 році (станом на 28.02.2018) зареєстровано 633 випадки кору, з них 448 - у дітей. Серед тих, хто захворів, 67% не мали щеплення проти кору взагалі або отримали тільки 1 дозу вакцини.