Розенко сказав, коли вакцина від кору “піде” у регіони

Розенко сказав, коли вакцина від кору “піде” у регіони

Укрінформ
Партію вакцини від кору, паротиту, краснухи у кількості 220 тисяч доз, яку наприкінці лютого доправлено в Україну у межах закупівель, що провадить ЮНІСЕФ, до 10 березня остаточно буде доставлено по регіонах.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко на селекторній нараді щодо виконання програми "Доступні ліки" та вакцинації населення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зокрема, 28 лютого вакцину отримали Київ, Київська область, Житомирська область, 1 березня - Одеська, Львівська, Вінницька, Закарпатська області, 2 березня - Івано-Франківська, Рівненська, Чернівецька, Волинська, Херсонська, Тернопільська, Хмельницька, Кіровоградська, Черкаська області. Найближчим часом, 8-10 березня, запланована або здійснюється зараз доставка вакцин у східні та центральні регіони України - це Харківська, Полтавська, Запорізька, Дніпровська, Сумська, Чернігівська, Донецька, Луганська області", - сказав Розенко.

Він зауважив що у 2017 році вдалося підвищити рівень імунізації від кору дітей майже вдвічі у порівнянні з 2016 роком. Зокрема, в 2017 році згідно з календарем щеплень по всій Україні  планово було вакциновано 93% дітей віком до року і 90% дітей віком 6 років. 

Читайте також: МОЗ замовлятиме вакцини за новими міжнародними правилами

Розенко озвучив дані МОЗ, згідно з якими залишок вакцин з попередніх постачання по всій Україні на 1 березня становив 195 тисяч доз - без урахування нової партії, яка була доправлена наприкінці 2017 року, і 220 тисяч доз вакцини КПК, яка прибула в Україну наприкінці лютого. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-