В Одеській мерії пояснили, що Труханов робить у Чехії

Міський голова Одеси Геннадій Труханов перебуває у відрядженні в Празі, де протягом тижня проводитиме перемовини з чиновниками міністерства промисловості та торгівлі Чеської Республіки.

Про це повідомляє прес-служба Одеської мерії, пославшись на розпорядження виконувача обов'язків мера Анатолія Орловського №14В від 12 лютого.

"Відповідно до ст. 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", інструкції "Про службові відрядження в межах України та за кордон", затвердженої Міністерством фінансів 13 березня 1998 року, відрядити до Праги строком на 5 календарних днів - з 12 по 16 лютого - для проведення робочих переговорів на рівні міністерства промисловості та торгівлі Чеської Республіки міського голову Геннадія Труханова і директора департаменту економічного розвитку Одеської міськради Сергія Тетюхіна", - йдеться в розпорядженні.

Як випливає з розпорядження Орловського, мер Одеси може не повернутися з Праги до Одеси 16 лютого, коли тут заплановане проведення 23 сесії міськради 7 скликання, хоча в оприлюдненому проекті порядку денного сесії намічено обговорення і прийняття рішень з низки актуальних питань, зокрема, про внесення змін до рішень міськради про бюджет та фінанси; про цільові програми, концепції та містобудівництво; про об'єкти комунальної власності тощо.

Читайте також: Мер Одеси досі не вийшов на роботу - поїхав у відрядження до Чехії

Як повідомлялося, міський голова Одеси Геннадій Труханов понад півтора місяця відсутній на робочому місці. Апаратні наради проводить перший віце-мер Орловський.

8 лютого виконувач обов'язків мера Одеси Орловський продовжив неоплачувану відпустку міському голові Труханову до 11 лютого на підставі відповідного доручення мера.