У Харкові у торговців наркотиками вилучили "товару" на 400 тис.

У Харкові припинено діяльність міжетнічної групи торговців наркотиками, вилучено "товару" на 400 тис. грн.

Про це журналістам розповів начальник Управління протидії наркозлочинності ГУ Нацполіції у Харківській області Анатолій Козар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спецоперація проведена 6 лютого силами Управління протидії наркозлочинності, слідчого управління ГУ НП у Харківській області, спецпризначенців харківського "КОРД" під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Усіх п'ятьох членів злочинної групи, що склалася на етнічній основі з міжрегіональними зв'язками, затримано у порядку ст. 208 КПК України. У них вилучено наркотиків на суму майже 400 тис. грн. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на термін від 6 до 10 років з конфіскацією майна", - зазначив Козар.

Читайте також: Харківська ДТП: Зайцевій і Дронову продовжили арешт іще на два місяці

За його словами, протягом року зловмисники займалися збутом елітних сортів "каннабісу" серед наркозалежних студентів-іноземців.

"Організував злочинну групу 36-річний громадянин Палестини. Він відповідав за постачання наркотиків, збут і розподіл обов'язків між членами групи, контролював грошові доходи, отримані від незаконного обігу наркотиків. Зберігати наркозілля злочинцям допомагала 37-річна уродженка Сумської області, яка жила у передмісті Харкова. Вона також розфасовувала товар по дозах для подальшої реалізації та допомагала вести "чорну" бухгалтерію", - додав Козар.

Читайте також: Штепа не з'явилася на суд

Також у складі групи діяли 22-річний одесит і 25-річний громадянин Іраку. Вони збували наркотики виключно студентам-іноземцям, які навчалися у ВНЗ Харкова.

Канал надходження наркотиків налагодив 55-річний громадянин Єгипту, який жив у Полтаві і відповідав за постачання наркотиків і подальший їх розподіл серед тих, хто збувальників вказаної групи. Під час обшуків за адресами проживання фігурантів вилучено 105 фасованих пакетів з наркозіллям і матеріальні цінності, отримані злочинним шляхом: готівка на суму майже 41 тис. грн, банківські картки, документи на право власності житла, мобільні телефони.

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилка або збут наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів) КК України.