До Запорізької міськради повернулися "бунтівні" депутати

Запорізька міськрада, що перервала 31 січня  сесію через вихід депутатів чотирьох із семи фракцій міськради, сьогодні відновила роботу. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в сесійному залі зереєструвались 56 із 64 депутатів, у тому числі - представники фракцій БПП, ВО «Батьківщина», УКРОП і «Самопоміч», які демонстративно залишили сесійне засідання 31 січня на знак протесту проти авторитарної, на їхню думку, позиції більшості в питаннях, що стосуються визначення управляючих компаній для житлового фонду міста, проведення закупівель за бюджетні кошти і ряду інших.

На порядку денному 2-го пленарного засідання 25-ої сесії Запорізької міськради 24 питання, серед яких створення наглядових рад на комунальних підприємствах, затвердження програми забезпечення молоді житлом за рахунок пільгового кредитування, зниження тарифу на обслуговування - прибирання прибудинкових територій і ряд інших.

Читайте також: Миргородський депутат очолював банду, яку підозрюють у вбивстві

Як повідомляв Укрінформ, 31 грудня Запорізька міськрада після демаршу депутатів чотирьох фракцій (БПП, ВО «Батьківщина», УКРОП і «Самопоміч») прийняла рішення про закриття першого пленарного засідання 25-ої сесії Запорізької міськради попри те, що в сесійному залі залишилися 35 депутатів - достатньо для того, щоб сесія бути правомочною. Відповідне рішення прийняли одноголосно, «щоб не допустити розколу і протистояння в суспільстві».