Заручники в Укрпошті: для перемовин із нападником привезли його батька

До переговорів щодо звільнення людей з відділення Укрпошти у Харкові залучили батька чоловіка, який взяв заручників.

Про це повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв, інформує Департамент комунікації Нацоінальної поліції України.

«Для переговорів з чоловіком, який погрожує застосувати вибухівку, привезли його батька. Також на місці працюють психологи. Правоохоронці проводять усі необхідні заходи для звільнення тих, хто досі залишається всередині», – повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв.

Наразі група «поліції діалогу» продовжує перемовини з правопорушником, який сьогодні забарикадувався у приміщенні відділення «Укрпошти», взявши у заручники людей.

Читайте також: Збройне захоплення Укрпошти у Харкові: зловмисник може сісти на 15 років

Нагадаємо, що сьогодні о 14-40 у поліцію Харкова надійшло повідомлення про те, що до відділення Укрпошти, розташованого на вулиці Шевченка, увійшов чоловік в масці з метою пограбування. Про даний факт одна із працівниць пошти повідомила чоловіка, а той оперативно передав інформацію поліції.

На місце пригоди терміново прибули наряди поліції. Зловмисник забарикадувався у відділку та заявив про захоплення заручників. Повідомлялося, що у приміщенні перебувало 9 дорослих та 2 дітей.

Внаслідок переговорів поліції зі зловмисником, який у Харкові в приміщенні відділення «Укрпошти» взяв у заручники людей, вдалося звільнити п’ятьох громадян: двох дітей 11 і 13 років, а також трьох жінок.

Для врегулювання ситуації на місці події працюють керівництво ГУНП, слідчо-оперативна група Київського відділу поліції, оперативні підрозділи поліції. Вживаються заходи для затримання зловмисника. Згідно з санкцією статті йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.