До електронної системи охорони здоров’я eHealth приєдналися 46 медичних закладів Сумщини

До електронної системи охорони здоров’я eHealth приєдналися 46 медичних закладів Сумської області.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в управлінні охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації.

„За цим показником область займає друге місце в Україні, поступаючись лише Дніпропетровській. Також на Сумщині до згаданої системи приєдналися 109 лікарів та підписано 15 декларацій з пацієнтами”, - зазначили  в управлінні.

Всього в Україні  до електронної системи охорони здоров’я eHealth приєдналися вже 667 медичних закладів, там же зареєструвалося 4268 лікарів та 18327 пацієнтів.

Як повідомлялося, електронна система охорони здоров’я eHealth – це система, яка допомагає пацієнтам отримувати, а лікарям – надавати якісні медичні послуги. А ще дозволяє контролювати, наскільки ефективно витрачаються виділені на охорону здоров’я державні кошти і запобігати зловживанням.

Система буде поступово впроваджуватися протягом кількох років. Спочатку охопить первинну ланку медицини – сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів. Пацієнти укладатимуть декларації із обраними лікарями, і лікарі реєструватимуть ці декларації у системі.

Читайте також: Зубко розповів про невтішну статистику медицини на селі

Система міститиме всю медичну історію пацієнта, і вона буде доступна як пацієнту, так і його лікарям.

Систему eHealth створюють українські ІТ-фахівці коштом міжнародних донорів – Світового банку, урядів США та Канади, Глобального Фонду та інших. Проектний офіс співпрацює з Міністерством охорони здоров’я на основі Меморандуму.