Новообраний мер Стамбула підтвердив, що місто подарує Одесі 30 автобусів

Новообраний мер Стамбула Мевлют Уйсал підтвердив, що до липня 2018 року муніципалітет виконає публічну обіцянку екс-глави Стамбульської метрополії Кадіра Толмаша надати Одесі у вигляді подарунку від муніципалітету 30 автобусів для перевезення пасажирів.

Про це повідомляє прес-служба Одеської мерії, інформуючи про підсумки перемовин мера Одеси Геннадія Труханова з керівництвом турецького мегаполіса (http://omr.gov.ua/ru/news/102437).

"Під час робочої поїздки Одеського міського голови Геннадія Труханова до міста-побратима Стамбула відбулась зустріч з новим мером Стамбула паном Мевлютом Уйсалом. Сторони домовилися про продовження співпраці в різних сферах. Крім того, міська влада Стамбула підтвердила намір передати Одесі 30 автобусів", - йдеться у повідомленні.

Передача транспортних засобів буде здійснена протягом перших шести місяців 2018 року. Наразі виробництво автобусів триває, уточнили в прес-службі, пославшись на офіційний сайт Стамбульського муніципалітету.

Як повідомлялося, у травні 2017 року мер Стамбула Толмаш здійснив робочу поїздку до Одеси, а 20-21 грудня у Стамбулі перебував міський голова Одеси Труханов.

Під час грудневої зустрічі мери Одеси і Стамбула обговорили перспективи зміцнення співробітництва. Зокрема, розглянули можливості залучення інвестицій у сфери будівництва, транспорту та туризму. Також було вирішено встановити у Стамбулі туристичний символ Одеси "Якір-серце", для якого запропоноване місце в історичній частині міста - на березі бухти Золотий ріг.

Урочисте відкриття у Стамбулі туристичного символу Одеси планується навесні наступного року водночас із масштабною презентацією Одеси у Туреччині.