Суд не став розглядати скаргу генерала, арештованого за розтрату

Апеляційний суд Харківської області не став розглядати скаргу на арешт начальника Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба (ХНУВС) генерал-майора Андрія Алімпієва, підозрюваного у розтраті 2,4 млн держбюджетних коштів, без представників САП.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у суді.

"Суд підтримав вимогу військового прокурора, щоб на засіданні були присутні представники САП, оскільки Алімпієв є особою вищого військового складу, до того ж до САП передані матеріали справи. Однак представники не з'явилися", - зазначили у суді.

Розгляд скарги на арешт генерала перенесли на 14 грудня. Тоді ж розглянуть і подібну скаргу на арешт другого фігуранта справи - Ігоря Нікіфірова, заступника начальника військового ВНЗ.

Обидва фігуранти справи брали участь у засіданні у режимі відеоконференції.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 30 листопада Апеляційний суд Харківської області переніс на 7 грудня засідання за скаргою на арешт підозрюваного у розтраті 2,4 млн держбюджетних коштів начальника ХНУВС генерал-майора Алімпієва через хворобу його адвоката. Також задоволене прохання про перенесення на 7 грудня розгляду скарги на арешт заступника начальника ХНУВС Ігоря Нікіфорова.

30 листопада Дзержинський райсуд Харкова обрав арешт на два місяці - до 16 січня 2018 року - із заставою в 1,5 млн грн для генерал-майора Алімпієва, підозрюваного у розтраті 2,4 млн грн держбюджетних коштів. Другий фігурант справи - заступник начальника військового ВНЗ Нікіфоров узятий під варту на два місяці із заставою у 1 млн грн. На суді генерал Алімпієв заявив про свою невинуватість, посилаючись на конфлікт інтересів із керівництвом військової прокуратури, і відмовився від внесення за себе застави.

Читайте також: Арештований за розтрату 2,4 мільйона генерал сидітиме — немає грошей на заставу

Сторона обвинувачення заявляє, що підозрювані, уклавши додаткові договори на поставку палива за завищеною ціною, діяли навмисно.

17 листопада військова прокуратура затримала обох фігурантів за підозрою у тому, що генерал-майор Алімпієв у період з 10 липня 2016 року по 23 грудня 2016 року, будучи начальником ХНУВС, порушив закон України про здійснення державних закупівель шляхом складання додаткового договору з постачання паливно-мастильних матеріалів на користь 2 фірм: ТОВ "Татнафта-АЗС-Україна та ТОВ "Мідас-Ойл", у результаті чого державі завдано збитків на 2 млн. 430 тисяч грн.