На Запоріжжі Марина Порошенко вручила сходові підйомники для інклюзивних шкіл

Фото

Під час робочої поїздки до Запорізької області  Марина Порошенко вручила директорам дев’яти інклюзивних шкіл, які є учасниками освітнього проекту Благодійного фонду Порошенка, універсальні сходові гусеничні підйомники.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА. 

«У рамках соціальної програми Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» ми разом із місцевою владою Запорізької області ініціювали придбання універсальних сходових гусеничних підйомників. Саме вони зможуть забезпечити доступність кожної дитини з особливими освітніми потребами не лише до першого поверху, а й до всіх приміщень своєї школи», - зазначила Марина Порошенко.

За даними ЗОДА, під час перебування в Запорізькій області дружина Президента разом із заступником міністра освіти і науки України Павлом Хобзеєм  також ознайомилася з презентацією інтерактивної карти інклюзивних шкіл регіону, створеної на сервісі Google . Завдяки цьому програмному продукту на базі Інформаційної системи управління освітою (ІСУО) створено облік дітей з особливими освітніми потребами на території області. У майбутньому передбачається введення в програму інклюзивно-ресурсних центрів, які з 1 вересня 2018 року запрацюють по всій Україні

Запорізька область – перший регіон України, де створено інтерактивну карту інклюзивних шкіл. Саме в  Запорізькій області було започатковано і пілотний проект щодо втілення інклюзивної освіти.

Читайте також: Держава має забезпечити можливість для самореалізації людей з інвалідністю - Порошенко

Наразі у Запорізькій області близько 400 дітей отримують послуги інклюзивної освіти. В регіоні з інклюзивною формою навчання працює 121 загальноосвітній навчальний заклад. У 265 інклюзивних класах навчаються 395 дітей з особливими освітніми потребами. Крім цього, з 1 вересня 2017 року в 27 дошкільних навчальних закладах відкрито 35 груп з інклюзивною формою навчання, в яких зараз виховуються 95 дітей з особливими потребами.

Марина Порошенко у Запоріжжі / Фото: Михайло Марків, Укрінформ