Суд відправив під домашній арешт третього учасника одеського протесту

Приморський  райсуд Одеси санкціонував домашній арест громадського активіста Ігоря Резуна, який брав участь 18 листопада в акції протесту проти забудови території Міського саду.

Про це повідомляє кореспондент  Укрінформу.

"Суд заслухав доводи сторін обвинувачення та захисту, а також пояснення підсудного Резуна, клопотання про взяття його на поруки і постановив ухвалу - обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном 54 доби", - озвучив рішення головуючий суддя Дмитро Осіїк.

Читайте також: Одеський губернатор вніс 600 тисяч застави за активіста, який "кидався" на поліцію

Як повідомлялося, слідство інкримінує підсудному Резуну участь у масових заворушеннях у Міському саду і завдання травми очільнику ГУ НП в області Дмитру Головіну. Засідання суду мало відбутися в п'ятницю, 24 листопада, коли суддя Приморського райсуду Віктор Іванов санкціонував взяття під варту екс-лідера облорганізації "Правого сектору" Сергія Стерненка. Однак суддя відклав слухання клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу на 27 листопада через те, що адвокат не встиг ознайомитись з пред'явленими обвинуваченнями.

Близько ста громадських активістів Одеси у неділю розпочали безстрокове пікетування облпрокуратури, вимагаючи відставки прокурорa облaсті Олегa Жученка та очільника ГУ НП в області Дмитра Головінa і припинення кримінального переслідувaння учасників акції протесту Сергія Стерненка, Дем'янa Гaнулa та Ігоря Резунa.

Екс-лідера облорганізації "Правого сектору" сьогодні звільнено під заставу, яку за нього вніс голова Одеської ОДА Максим Степанов.