Поляки допоможуть створити у Сумах льотну школу

На базі обласного комунального підприємства „Аеропорт Суми” польські спеціалісти допоможуть місцевій владі створити льотну школу.

Передбачається, що школу сертифікують за стандартами EASA (Європейське агентство з авіаційної безпеки) та згідно з вимогами Державіаслужби України. Про такі наміри йдеться у підписаному між обласною владою та представниками польської компанії Графпром Авіейшн меморандумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

„Ми готові розвивати сумський аеропорт і розуміємо, що залучення в цю галузь інвесторів – додатковий спосіб відкрити можливості нашого регіону для світу. Це й підштовхнуло нас задуматися над створенням льотної школи – проекту, що забезпечить підготовку льотчиків як українських, так і іноземних”, - зазначив під час зустрічі з польською делегацією голова Сумської обласної ради Володимир Токар.

Планується, що у цій школі курсанти з будь-якої країни зможуть опанувати навчальний курс та отримати ліцензії на право управління повітряними суднами. Мова навчання – англійська.

На першому етапі випускники школи зможуть одержати ліцензію на управління одномоторними суднами – літаками та гелікоптерами, а на другому – повітряними суднами з двома й більше двигунами.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Марченко під час розмови з польськими делегатами наголосив на стратегічному значенні аеропорту для розвитку регіону.

„Ми розпочали роботу над розробкою Стратегії розвитку аеропорту „Суми” і працюємо в цьому напрямку разом з Асоціацією „Аеропорти України” цивільної авіації. До розроблення Стратегії залучені найкращі в Україні спеціалісти, які мають унікальний досвід. І сьогодні є усі передумови для створення спільного проекту з представниками Республіки Польща, який зможе підняти імідж області на міжнародному рівні і стати знаковим для подальшого розвитку Сумщини. Тому й облдержадміністрація, й обласна рада готові підтримати цей проект, - зауважив посадовець.

Читайте також: Адвокати пораненого на військових навчаннях журналіста вимагають 2 мільйони

Сторони висловили впевненість, що підписання Меморандуму стане черговим кроком до підтвердження ділових стосунків між країнами і запорукою подальшого розвитку дружніх відносин між Україною та Республікою Польща.

Також на зустрічі активно обговорювалося питання організації транзитних вантажних авіаперевезень через сумський аеропорт.