Суд призначив п'ять мільйонів застави главі Госпсуду Сумщини

Підозрюваному в хабарництві голові Господарського суду Сумської області Олександру Коваленку обрано запобіжний захід у вигляді 5 мільйонів гривень застави.

Про це повідомляє 10 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй сторінці у Facebook.

"8 листопада 2017 року Солом’янський районний суд міста Києва частково задовольнив клопотання детективів НАБУ погоджене прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обрав запобіжний захід судді господарського суду Сумської області у вигляді застави у розмірі 5 000 000 (п’яти мільйонів) гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, додатково суд зобов'язав підозрюваного прибувати на перший виклик детективів, прокурора та суду, не відлучатись за межі населеного пункту без дозволу, здати на зберігання детективу паспорт для виїзду з України та інші документи, які надають таке право тощо.

Повне рішення суду буде виголошене 13 листопада і після цього прокурори САП вирішать питання подання апеляційної скарги на вказане рішення суду.

Як нагадали в САП, факт висловлення прохання головою Господарського суду Сумської області керівництву будівельної фірми, надати неправомірну вигоду у розмірі 26 600 доларів США за забезпечення ним, як головою суду та членом колегії суддів, прийняття рішення про відмову в задоволенні позову у справі, про скасування договорів оренди земельних ділянок, на яких вказана будівельна фірма проводить будівництво, задокументовано 1 листопада працівниками УСБ України в Сумській області спільно із детективами Національного антикорупційного бюро.

Читайте також: Луценко хоче заборонити заставу для хабарників

2 листопада 2017 судді повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

7 листопада Вищою радою правосуддя задоволено клопотання заступника Генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про надання згоди на утримання судді господарського суду Сумської області під вартою.