Одеський суд залишив під вартою двох фігурантів "справи 2 травня"

Апеляційний суд Одеської області сьогодні розглянув у відкритому судовому засіданні апеляційні скарги адвокатів фігурантів "справи 2 травня" Сергія Долженкова і Євгена Мефьодова.

Такожсуд розглянув додаткові матеріали, передусім кадри відеозйомки, надані стороною звинувачення, які підтверджують обгрунтованість підозри, висунутої підсудним у справі про сепаратизм та організацію масових заворушень. Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в інформаційному центрі суду.

"Суд розглянув докази, заслухав позиції сторін і вирішив скасувати ухвалу Київського райсуду Одеси про тримання під вартою підсудних Долженкова та Мефьодова терміном до 12 грудня", - зазначили в інформцентрі.

Водночас суд врахував клопотання сторони обвинувачення і постановив рішення - продовжити термін тримання підсудних Долженкова та Мефьодова під вартою до 17 листопада, тобто до завершення терміну досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками скоєння злочинів, передбачених ст. 109 та 110 Кримінального кодексу України.

Варто зазначити, що прокурор відділу Одеської облпрокуратури Юрій Богомолов оголосив на засіданні суду, що органи досудового слідства вирішили об'єднати два кримінальні провадження за ознаками ст. 109  та 110 Кримінального кодексу України.

На засіданні суду сторона обвинувачення продемонструвала 22-хвилинний відеозапис про агітаційний автопробіг групи "антимайданівців", в тому числі підсудного Мефьодова, територією Миколаївської області в березні 2014 року.

Читайте також: Одеський суд взявся за апеляції фігурантів "справи 2 травня"

Як повідомлялося, 12 жовтня органи слідства пред'явили підсудним Мефьодову та Долженкову підозри у скоєнні злочинів, пов'язаних з поширенням ідей сепаратизму, антидержавною підривною і диверсійною діяльністю. Кінцевою метою їх діяльності було незаконне відокремлення південно-східних регіонів України і приєднання їх до Російської Федерації або створення на цій території нових державних утворень "Новоросії", "Малоросії" чи "народних республік".