Одеський суд взявся за апеляції фігурантів

Одеський суд взявся за апеляції фігурантів "справи 2 травня"

Укрінформ
Апеляційний суд Одеської області розглянув у відкритому судовому засіданні апеляційні скарги захисників фігурантів "справи 2 травня" Сергія Долженкова та Євгена Мефьодова, які підозрюються у сепаратизмі та організації масових заворушень

Про це повідомляє прес-служба Апеляційного суду.

"Колегія суддів вирішила розглянути на засіданні додаткові матеріали, надані стороною звинувачення, які підтверджують наявність обгрунтованої підозри, висунутої, зокрема, підсудному Мефьодову, а також доводять існування ризиків, що підозрюваний може вчинити дії, спрямовані на перешкоджання кримінальному провадженню", - зазначили в суді.

З огляду на це судова колегія оголосила перерву і продовжить розгляд апеляційної скарги 8 листопада.

Як повідомлялося, 12 жовтня органи слідства пред'явили підсудним Мефьодову та Долженкову підозри у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 та ч. 1 ст. 14 і ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України, оскільки досудовим розслідуванням встановлено, що підсудні у складі групи осіб вели протягом лютого-березня 2014 року в Одеській області "антидержавну підривну і диверсійну діяльність, спрямовану на поширення ідей сепаратизму і розбрату, ксенофобії, порушення функціонування державних структур. Кінцевою метою діяльності було незаконне відокремлення південно-східних регіонів України і приєднання їх до Російської Федерації або створення на цій території нових державних утворень "Новоросії", "Малоросії" чи "народних республік".

Також задокументовано публічні заклики підсудних Мефьодова і Долженкова під час автопробігу по Миколаївщині та Одещині, що мали на меті вплинути на суспільну думку жителів цих регіонів для подальшого створення на території областей незаконних утворень та порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Читайте також: В Одесі жінку оштрафували на 3,6 мільйона за "євробляхи"

Київський райсуд Одеси постановив ухвали про взяття підсудних Мефьодова та Долженкова під варту терміном на 60 діб без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-