На Львівщині офіцер вимагав від підлеглого 10 тисяч за самоволку

Командир розвідувального взводу батальйону однієї із військових частин Львівщини вимагав 10 тисяч гривень від підлеглого, який пішов у самоволку. Хабарника затримали при отриманні частини неправомірної вигоди.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк.

«За нестворення перешкод під час проходження військової служби та неподання військовика у списки військовослужбовців, що самовільно залишили військову частину – 10 000 гривень. У стільки «оцінив свої послуги» командир розвідувального взводу батальйону однієї із військових частин Львівщини», - зазначив Сенюк.

За його словами, викрили офіцера напередодні на одержанні від підлеглого чергової частини хабара - 4 000 гривень - військові прокурори Львівського гарнізону спільно з УЗЕ ДЗЕ Національної поліції України у Львівській області. Неправомірну вигоду виявлено та вилучено під час проведення огляду місця події у повному обсязі.

Читайте також: В Одесі силовики впіймали військового інженера, який торгував вибухівкою

За результатами проведення першочергових слідчих (розшукових) дій здирнику буде повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України, а опісля прокуратура звернеться до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Хабарнику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.