На Закарпатті більше немає "приватного" кордону - ДПСУ

У Мукачівському прикордонному загоні стверджують, що на Закарпатті більше немає "приватного" кордону. 

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар Мукачівського прикордонного загону Леся Федорова.

"Наразі усі ділянки вздовж лінії держкордону, які свого часу були видані в приватну власність або в довгострокову оренду, відчужені на користь держави або знаходяться в процесі відчуження. Позов до суду щодо останніх  2 ділянок у Солотвині (кордон із Румунією), площею 90 га, подали нещодавно – судові слухання за цими справами наразі ще не призначалися. Але загалом можна говорити про те, що на ділянці Мукачівського прикордонного загону більше немає так званого "приватного кордону" - ці ділянки більше не знаходяться в приватній власності", - підкреслила Федорова.

Читайте також: Прикордонники через суд будуть повертати землі вздовж кордону - Слободян

Як повідомили сьогодні у Держприкордонслужбі, нині на всіх ділянках кордону судові рішення на користь держави ухвалено стосовно 51 ділянки. На розгляді у судах перебуває ще майже 70 таких справ.

Крім того органами охорони кордону ведеться переоформлення земельних ділянок, які вже відведені та використовуються прикордонним відомством, повідомляють у ДПСУ. 

Нагадаємо, днями військовий прокурор Матіос заявив, що на Закарпатті досі перебувають у приватній власності ділянки кордону протяжністю близько 150 км.