На Закарпатті активісти пікетували два угорські консульства

Оновлено

У п'ятницю, 13 жовтня, в Ужгороді та Берегові під стінами консульств Угорщини провели пікетування патріотичні організації Закарпаття. Вони закликали угорських політиків не втручатися у внутрішню політику держави.

У п'ятницю, 13 жовтня, в Ужгороді та Берегові під стінами консульств Угрщини пікетували патріотичні організації краю. Активісти провели мирні акції і закликали угорських політиків не втручатися у внутрішню політику держави.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В Ужгороді о 17 годині відбувся пікет угорського консульства. Активісти, яких прийшло трохи більше півсотні чоловік, стояли під стінами установи із політичними транспарантами та закликали угорців не втручатися у внутрішню політику України.

"Акція була виключно мирною та спокійною, ми хотіли показати свою позицію і ще раз наголосити угорцям про невтручання у внутрішню політику нашої держави", - прокоментував пікет організатор Роман Завійський.

Аналогічна акція проходить (стартувала о 18.30 год.) в Берегові під стінами тамтешнього консульства.

Читайте також: Україна вимагає від Угорщини скасувати акцію «Самовизначення для Закарпаття»

Цікаво, що у п'ятницю робота консульств завершується о 15 годині.

Як раніше повідомляв Укрінформ, на сьогодні в Угорщині праві активісти анонсували проведення акції щодо самовизначення Закарпаття.

Міністр МЗС Клімкін направив офіційну ноту угорським колегам щодо цього заходу.

Акція під генеральним консульством Угорщини в Ужгороді / Фото: Гудак Сергій. Укрінформ