Карстове провалля: у лікарнях на Львівщині готують додаткові місця

У Дрогобичі та Стебнику на Львівщині, де внаслідок землетрусу утворилося карстове провалля, на випадок погіршення техногенної ситуації створюють додаткові місця у лікарнях.

Про це йшлося на нараді з керівниками медичних закладів району. 

«У лікарнях Дрогобича і Стебника завжди мають бути готові додаткові ліжкомісця на випадок погіршення ситуації з проваллям неподалік Сільця, що може призвести до різноманітних наслідків, в тому числі й травмування людей», - зазначив начальник відділу охорони здоров’я Дрогобицької міськради Володимир Чуба.

Читайте також: Землетрус у Трускавці: екологи попереджали про загрозу провалля 10 років тому

Як повідомляв Укрінформ, напередодні на брифінгу в облдержадміністрації директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник зазначив, що на місці техногенної аварії можливі подальші обвали і зсуви. Особливо небезпечна у цьому плані 50-метрова зона довкола провалля. Її огороджено, по периметру виставлено цілодобову охорону, з місцевим населенням проводиться роз`яснювальна робота щодо небезпеки наближення до місця обвалу. Водночас наголошувалось, що ні автомагістралі, котра пролягає неподалік, ні оселям, які знаходяться менш як за кілометр від обвалу, нічого не загрожує.