У Калинівці досі лунають поодинокі вибухи боєприпасів

У Калинівці Вінницької області, де 26 вересня сталася пожежа та вибухи на території військового складу Міністерства оборони, спостерігається поодинока детонація боєприпасів.

Про це повідомляє ДСНС України.

«Станом на 7 год. 29 вересня на території військового складу спостерігається поодинока детонація боєприпасів», - йдеться у повідомленні.

28 вересня відновлено рух: на автошляху державного значення Могилів-Подільський – Житомир, залізничного транспорту на перегоні Сосонка – Калинівка.

Всі населені пункти підключені до електропостачання. Продовжуються роботи щодо відновлення газопостачання.

Громадяни, які були евакуйовані, повертаються до місць проживання, крім хворих, які перебували на лікуванні в Калинівській ЦРЛ.

Закрито рух повітряного транспорту в радіусі 40 км від м. Калинівки.

Призупинено навчально-виховний процес дошкільних та освітніх закладів, розташованих у зоні можливого ураження.

Для проведення розвідки та гасіння пожежі залучено 9 пожежних танків, 4 інженерні машини розгородження МО України та два літаки АН-32П ДСНС України. З метою недопущення лісової пожежі поблизу військового складу, авіацією ДСНС України з початку робіт здійснено 36 скидів (288 тон води) за добу 20 скидів (160 тон води).

Зведеним піротехнічним загоном ДСНС України (108 чол. та 41 од. тех.) обстежено 1 тис. 700 га території, спільно з представниками Нацполіції здійснюється подворовий обхід та виконуються заявки від населення по вилученню вибухонебезпечних предметів. Виконано 140 заявок із 174, виявлено та вилучено понад 110 вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: До Калинівки поїхав із Харкова гуманітарний вантаж будматеріалів

До ліквідації надзвичайної ситуації залучено 2 тис. 110 чол. та 358 од. тех., з них від ДСНС 218 чол. та 77 од. тех. (у тому числі 2 літаки АН-32П), Нацполіції – 147 чол. та 20 од. тех., Нацгвардії – 203 чол. та 12 од. тех., Збройних сил України – 920 чол. та 180 од. тех., СБУ – 400 чол. та 30 од. тех., Міністерства охорони здоров’я – 30 чол. та 10 од. тех., ПАТ «Вінницягаз» - 140 чол. та 25 од. тех., ПАТ «Укрзалізниця» – 52 чол. та 4 пожежних потяга.

Керівником робіт з ліквідації наслідків НС призначено першого заступника Голови Вінницької ОДА Гижко А.П. На місці працює штаб з ліквідації надзвичайної ситуації на чолі з Головою Калинівської РДА Гаврилюком В.О. та оперативна група ДСНС України, яку очолює перший заступник голови ДСНС Мельчуцький О.Г.

Як повідомлялося, о 22 год. 10 хв. 26 вересня до ДСНС надійшла інформація про пожежу та вибухи на території військового складу Міністерства оборони поблизу м. Калинівка. За попередніми даними постраждало 2 особи.