Пожежа в Одесі: дирекція табору системно не виконувала приписів ДСНС

Дирекція одеського дитячого табору “Вікторія”, де сталася масштабна пожежа і загинули діти, системно не виконувала приписів Державної служби з надзвичайних ситуацій щодо усунення порушень.

Про це заявив заступник прокурора області Юрій Кіщук на засіданні тимчасової обласної комісії щодо вивчення обставин трагедії в таборі "Вікторія", яке провів голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Згідно з отриманими показами опитаних свідків і вилученими документами, можна сказати, що дирекція табору системно не виконувала приписів інспекторів облуправління ДСНС щодо усунення порушень норм і правил протипожежної безпеки", - наголосив заступник прокурора.

Він зазначив, що розслідування залучено 30 кращих слідчих, в тому числі працівників Головного слідчого управління Нацполіції України, які ведуть слідство під процесуальним керівництвом найдосвідченіших прокурорів.

Читайте також: Виховательку табору "Вікторія" взяли на поруки нардепи

За словами Кіщука, вже опитано понад 90 осіб, замовлено близько двадцяти експертиз, однак термін виконання багатьох з них - до 30 і більше діб.

Пославшись на відсутність висновків експертів, Кіщук ухилився від відповіді, які версії зараз відпрацьовує слідчо-оперативна група.

Як повідомлялося, в ніч на 16 вересня в одеському таборі "Вікторія" виникла пожежа. На той момент в корпусі, де виникло займання, знаходилися 42 дітей. Троє з них загинули.

Поліція відкрила три кримінальні провадження - за ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), ст. 366 (службове підроблення) та ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.